Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

'Araguaia', una 'suite' homenatge a Pere Casaldàliga

Als seus 87 anys i com a conseqüència del seu delicat estat de salut,  Pere Casaldàliga diu que ja no pensa en poder tornar a Europa. Després de quasi tota una vida dedicada a defensar els drets dels  menys afavorits en base a la teologia de l'alliberament, quan li arribi l'hora, reposarà eternament al seu estimat Sant Fèlix d'Araguaia, a l'estat brasiler de Mato Grosso.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Una personalitat com la del bisbe, per la gran tasca humanitària desenvolupada, és mereixedor  d'un reconeixement públic que fins ara no ha tingut, és de justícia i se li deu. Penso que, entre d'altres iniciatives que ben segur aniràn  sorgint, una bona manera de retre-li homenatge seria fomentar per  tota Catalunya, i on faci falta, la divulgació de la 'suite' composada per Carles Cases, 'Araguaia (diàlegs amb Pere Casaldàliga)', arrel de  les converses mantingudes personalment amb ell a Sant Fèlix  d'Araguaia.

'Araguiaia', amb una trentena de músics a l'escenari, es va  estrenar al Teatre Kursaal de Manresa el desembre del 2014. El  periodista Jaume Barberà en va fer una presentació antològica,  emocionant tot l'auditori, al trencar amb els esquemes habituals.  Deixar constància també del gran èxit de públic i crítica. Al mes d'abril, es va repetir el concert a Balsareny, poble natal del bisbe Pere.

Participaciones de loslectores

Másdebates