Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Woody Allen en català

Woody Allen, en plena actuación, anoche en el Liceu.

Woody Allen, en plena actuación, anoche en el Liceu. / FERRAN SENDRA

'Wonder Wheel' és el títol de l'última pel·lícula acabada de estrenar del director Woody Allen i, com sempre, a les nostres sales amb un èxit de públic notable. Hi ha qui creu que el seu èxit recau en un guió que ell mateix escriu ple de personatges i situacions que semblen inversemblants però que alhora són possibles. Personatges plens de dubtes i sentiments contradictoris i canviants, tal com a la vida real. També agrada molt per la seva posada en escena tan acurada, amb tots els components sempre perfectament estudiats, des dels colors de tot el que hi ha fins a la mostra del més mínim detall al servei de la història que el film narra.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però crec que hi ha un motiu molt important perquè a Catalunya hi hagi cues per veure les seves pel·lícules. És de les poques que sabem que es podran veure doblada al català. Ni que des d'un cert criteri puguem estar en desacord amb el fet del doblatge, el cert és que tants anys ens hi han avesat fins al punt d'identificar certs actors, i Woody Allen n'ha estat un d'ells, amb una veu catalana. Tot, segons com, formaria part d'una suposada normalització de la llengua que, però, les circumstàncies polítiques no han deixat mai de torpedinar. En aquest sentit, és trist de veure un cop més com ara fa poc la federació d'associacions per la llengua Escola Valenciana ha hagut de sortir en defensa de la unitat de la llengua enfront dels atacs del PP, C's i Vox; tanmateix, com sempre.

Participaciones de loslectores

Másdebates