Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Què car és ser enterrat"

Algunos nichos de beneficencia junto a otros costeados por los familiares de los difuntos, en un bloque de tumbas del cementerio barcelonés de Montjuïc.

Algunos nichos de beneficencia junto a otros costeados por los familiares de los difuntos, en un bloque de tumbas del cementerio barcelonés de Montjuïc. / DANNY CAMINAL

Fa una setmana que vaig enterrar la meva mare i no puc creure el cost que ha tingut aquest enterrament. No parlaré de xifres, doncs cada poble té les seves tarifes (ben altes, per cert). El que realment és vergonyós és que segons indica la factura tot té un increment del 21% d' IVA: la caixa, netejar el nínxol, veure les restes del meu pare embolcallades, arreglar el difunt, el ram... Tot i això, és un impost afegit que s'entén, ja que és un negoci segur pel govern. Cada dia mor gent i, per tant, sempre hi ha el 21% que s'embutxaca el govern. És el negoci on no hi ha mai atur. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Per què no s'aplica el 4%? No seria més just? Doncs no, perquè es juga amb els sentiments de la família, que en aquells moments està per altres coses.

Per si no n'hi havia prou, el mateix dia de l'enterrament de la meva mare ens va arribar una carta de la ministra Báñez on li comunicava que li pujava 0,97 euros cada mes perquè l'exercici econòmic del 2016 havia anat molt bé. Ni aquesta miserable quantitat arribarà a cobrar la meva mare, ja que he hagut de presentar un munt de papers entre els quals hi ha el certificat de defunció perquè deixi de cobrar la seva pensió.

Senyors polítics, perquè no plegueu tots si no deixeu enterrerar els nostres morts gratuïtament, tal i com fan en altres llocs del món?

Participaciones de loslectores

Másdebates