Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'independentisme es manté ferm contra el 155

Una senyera gigante presente en la manifestación de Bruselas.

Una senyera gigante presente en la manifestación de Bruselas. / FRANCOIS LENOIR (REUTERS)

Per a l'Estat espanyol l'única redempció possible per als catalans seria que el 21-D guanyés un partit polític que ensorrés tota voluntat independentista o possibilitat de canvi respecte de fa uns mesos. El perdó i la salvació ens vindrà quan tornem a l'antic estat de les coses. Potser llavors serà quan expiarem culpes i ens alliberarem de l'article 155.

Però per haver redempció ha d'haver-hi voluntat de penediment i la manifestació a Brussel·les dóna indicis que poc hi ha d'això per a tots els que allà hi eren dissabte. Al contrari, la marea groga sembla voler reafirmar-se. Potser podria ser al revés, que fos l'Estat central qui se'n penedís de tot allò que ha estat fent fins ara mateix, millor, no fent; una tossuda negació a cap mena de negociació o diàleg polítics només confirma la seva sordesa a una realitat històrica de sempre present.

Participaciones de loslectores

Másdebates