Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els museus del Parc de la Ciutadella, en un estat lamentable

El 5 de febrer vaig anar a passejar pel parc de la Ciutadella perquè tenia ganes de visitar l'Umbracle. Vaig tenir la desagradable sorpresa de trobar-lo tancat i de veure que els arbres han crescut i sobresurten entre les delicades làmines que són la teulada del edifici i les estan trencant. Aquest detall em va demostrar que no és una situació momentània ni recent: no hi ha ningú que es cuidi ni de les plantes ni de l'edifici. Les portes vencen les frontisses i la porqueria és per tot arreu.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Atabalat, em vaig girar a mirar l'hivernacle i em vaig trobar amb un espectacle semblant: plantes mig mortes, vidres trencats i parets fetes malbé. Això sí, en aquest cas han fet unes reparacions mal deixades dels desaigües. El Museu de Geologia estava tancat i l'entrada bruta, i en aquest cas, un petit rètol avisava que estava tancat perquè està pendent d'un nou projecte museològic.

Tot això demostra que fa molt de temps que el conjunt està abandonat. Ja no vaig voler mirar "El Castell dels Tres Dragons", de Domènech i Montaner, l'antic museu de Zoologia,encerclat per una tanca i abandonat des que es va mig traslladar al Fòrum. 

Aquest conjunt d'edificis i museus tenen una gràcia infinita malgrat la seva modèstia; són patrimoni històric perquè són una de les poques restes conservades de l'Exposició Universal del 1888; són història de la ciència a Catalunya, modesta però nostra i són història de la museística catalana. Anem a veure el Museu de Zoologia de Londres i ens meravellem, visitem el de Nova York i ens quedem estupefactes de que s'hagin conservat perfectament les col·leccions d'animals dissecats des de principis del s. XX. I Barcelona.

L'excusa del projecte museogràfic pendent no és acceptable. Podem fer museus nous i conservar un conjunt únic, que no costa tants diners.  Diu el poeta: "M'exalta el nou i m'enamora el vell". No continuaré amb més sarcasmes. Adjunto unes fotografies per si em preneu per boig. 

Participaciones de loslectores

Másdebates