Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

¿Bus elèctric o tramvia?

Tranvía por la Diagonal, a la altura de la calle de Numància. 

Tranvía por la Diagonal, a la altura de la calle de Numància.  / FERRAN NADEU

Es descarta la proposa del bus elèctric per la Diagonal, i s'imposa el tramvia. ¿Quins avantatges té el tramvia que no tingui en bus elèctric? S'intenta justificar la proposta del tramvia amb el canvi climàtic, però segons el RACC aquest farà pujar la contaminació. Potser no són grans alternatives: per anar de Sant Feliu de Llobregat a Sant Adrià de Besòs no cal agafar 2 tramvies i un bus elèctric; la línia R1 de Rodalies fa aquest trajecte 'soterrat' en només 39 minuts i per 2,50 euros.

Els tramvies, l'any 2015 van ocasionar 47 incidents i 2 morts, circulant cada mitja hora i per zones de densitat baixa de població. La dada donada és superior als incidents de les 100 línies de d'autobusos que circulan cada 8 minuts. ¿Què pasará quan el tramvia circuli per la Diagonal, amb els milers i milers de vianants , ciclistes i cotxes que circulen i creuen aquesta avinguda? La sinistralitat augmentarà de forma considerable, si tenim en compte la rigidesa de les vies del tramvia  i que necesita més distancia de frenada que el bus. El bus elèctric pot donar el mateix servei, més ràpid i més segur, utilitzant el seu carril i evitant la instal·lació de vies. 

El tramvia per la Diagonal va ser rebutjat per els ciutadans en la consulta de l'Alcalde Hereu. En canvi, ara la regidora d'urbanisme diu que té el suport de la majoria. Això s'ha de demostrar.

¿Quant es porta invertit en el projecte del tramvia per la Diagonal sense cap informe que l'avali? Cal un estudi independent i comparatiu dels avantatges, inconvenients i costos de les dues opcions: el bus elèctric o el tramvia.

Participaciones de loslectores

Másdebates