Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

A Sarajevo ningú creia en el malson d'una guerra

Una mujer llora junto a una de las nuevas víctimas identificadas de Srebrenica. 

Una mujer llora junto a una de las nuevas víctimas identificadas de Srebrenica.  / REUTERS / DADO RUVIC

Temps enrera, de tant en tant, havia tingut somnis angoixants en els que vivia una situació bèlica de la que intentava fugir. Afortunadament, al despertar tornava a la realitat de que allò havia estat un mal somni i que la meva vida transcorria en un clima de pau. Això em produia una sensació d'alivi molt important. Ara penso que estic tenint un mal somni semblant a altres vegades i que d'un moment a altre despertaré i em tornaré a sentir aliviat.

Ningú s'atreveix a mencionar un possible escenari bèlic, però la nostra pròpia història n'està plena d'aquesta mena de fets. Barcelona ha viscut recurrentment les pitjors situacions violentes i bèliques de la península.

Una amiga meva que viu a Sarajevo m'explicava que abans de les guerres dels Balcans fa 25 anys, tot i viure ja amb amenaces, ningú es creia que podria haver una guerra perquè la comunitat internacional ho impediria. Tots savem còm va acabar.

Participaciones de loslectores

Másdebates