Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La queixa d'una lectora: "Segur de Calafell i accessibilitat al mar restringida"

segur calafell

segur calafell / Cristina Montseny

Segur de Calafell ha crescut gràcies a les famílies que han adquirit segones residències, moltes convertides en habitatges habituals a la vellesa.

Els pressupostos econòmics de Calafell es mouen en 50 milions d'euros, que no és poc i l'alcalde té un sou d'uns 50.000 € anuals, com si fos el president del Govern.

Recordem que abans el port era tan sols un petit edifici de planta on eren les oficines, i ara el port té edificis de restauració, botigues -moltes tancades- ocupant l'espai de cuatre carrers.

La gent s'ha fet gran i amb prou feines algunes arriben a la part asfaltada amb caminador, o cadira de rodes. Si truques reclamant diuen que caminis fins a tres o cuatre carrers més enllà. La sensibilitat vers la gent gran i la discapacitat és del tot oposat al que des del govern es vol fomentar.

No són capaços de posar una simple passera de fusta a l'accés des del final del port carrer Rhin fins a la platja. Anys enrere ja hi havia una fins que, no se sap per què, la van treure i vinga ensopegades.

Segur de Calafell és més que el seu port, són els seus habitants i turistes familiars. Tan sols han de copiar el que funciona i abanderar el model d'accessibilitat universal: "Les platges accessibles faciliten l'accés i gaudi a tots els usuaris i usuàries, i en especial a aquells que tenen alguna limitació en la seva mobilitat. Disposen de reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben el més a prop possible de l'aigua i Les platges accessibles amb servei de suport al bany són les adreçades a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i que necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l'aigua."

Calafell no pot donar sempre l'esquena a totes les normatives europees en temes de discapacitat i accessibilitat. Generalitat, Diputació, que algú actuï i obligui.

Participaciones de loslectores

Másdebates