Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La 'neura' nadalenca: la prudència ens diu que ara no toca celebrar"

El Consell adelanta el toque de queda y limita la Navidad para frenar el repunte de casos de covid en la Comunitat Valenciana

El Consell adelanta el toque de queda y limita la Navidad para frenar el repunte de casos de covid en la Comunitat Valenciana

Pel que es veu, tot sembla indicar que els humans cada vegada tenim més necessitat d'exterioritzar les nostres neures. Per minses que siguin, al cap de l'any són múltiples les ocasions en què es manifesta aquest fenomen tan recurrent i les festes nadalenques en són un exemple per excel·lència, tant pel que fa a la qüestió sentimental com a la material (consumisme).

Si en condicions normals no n'hi havia prou, enguany la pandèmia no està fent altra cosa que incrementar una neurosi col·lectiva que posa en evidència una alarmant pèrdua de seny que afecta bona part de la societat. En aquests moments que estem vivint, per damunt de qualsevol altra consideració, ha de prevaldre la vida de les persones. De cap manera i per més Nadal que sigui, no hem de pensar només en els nostres desitjos, al contrari, el que cal és empatitzar amb el proïsme sent més responsables i solidaris que mai, perquè com a societat ens hi juguem no només el present, també el futur.

Des d'un posicionament realista, cal confiar en el fet que vindran temps millors, ben segur que podrem tornar a fer celebracions en funció del calendari, però ara la prudència ens diu que no toca. Fem-li cas.

"Una bona consciència és un Nadal constant" (Benjamin Franklin, 1706-1790)

Participaciones de loslectores

Másdebates