Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'Operació Pastanaga' no aturarà l'independentisme

Una imagen de la Diada del 2015. 

Una imagen de la Diada del 2015. 

En política, el que sembla veritat avui és mentida demà. Per exemple, quan s'afirma que no hi ha converses entre Puigdemont Rajoy i després es descobreix que van dinar a la Moncloa.

"No liquidaré Espanya, ni incompliré la llei, la sobirania és de tots els espanyols. És l'hora de la sensatesa, s'ha de posar fi a això, que fa anys que dura i no ha portat res de positiu als catalans", declara el president del Govern espanyol, i envia a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, per connectar amb la societat catalana, fent un bypass, al 'conducte reglamentari' de la Generalitat, fent-li el salt per posar-li banyes amb institucions i corporacions subalternes de l'administració.

Mentrestant, quatre alcaldesses ja han declarat que ni parlar-ne, que no entraran en aquest joc subterrani. En declaracions d'última hora, ERC parla de l''Operació Pastanaga', en resposta a la campanya del PP, dient que és un engany demanar parlar de 45 punts sempre que es deixi a part el punt 46, que és el referèndum. És com negociar el 'serrells' del que és més important per a molts catalans, el referèndum, que equival a reconèixer que Catalunya és una nació i és objecte polític. Comencem per aquí, que la resta és embolicar la troca, ensenyant la pastanaga de cara a la galeria, mentre els tribunals obedients reparteixen estopa de la bona entre els insubmisos.

Aquesta és la realitat i que no ens vinguin amb romanços. L'hora de la sensatesa, és reconèixer la realitat: molt catalans ja hem desconnectat anímicament d'Espanya i en un futur pròxim, volem desconnectar administrativament. Se'n diu independència.

Participaciones de loslectores

Másdebates