Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'"apartheid" de Santamaria, un insult a Mandela

Soraya Sáenz de Santamaría, el pasado 24 de noviembre, en la Trobada d’Economia de S’Agaró.

Soraya Sáenz de Santamaría, el pasado 24 de noviembre, en la Trobada d’Economia de S’Agaró. / JOAN CASTRO

Acabo d'escoltar les impresentables declaracions que ha realitzat la senyora Soraya Sáenz de Santamaría en què acusa el Govern de la Generalitat de practicar l'apartheid en contra de tots aquells catalans que se senten espanyols i que, segons ella, no poden viure ni parlar en llibertat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Són unes acusacions gravíssimes, i encara més venint de qui venen, és a dir, d'una persona que ha estat vicepresidenta de l'anterior Govern del PP i que ara aspira a liderar aquest partit per tornar a governar Espanya. Denunciar, com fa aquesta senyora, que aquelles persones que a Catalunya se senten espanyoles estan oprimides perquè no poden exercir els seus drets polítics ni expressar-se (en les seves idees o la seva llengua) lliurament és un autèntic despropòsit. I encara més el fet d'haver de recórrer a establir odioses i insultants comparacions amb el règim racista i criminal de l'apartheid de la Sud-àfrica del segle passat en què els negres havien de viure segregats de la població blanca, en barris i escoles separades, sense cap mena de dret polític i veient les seves manifestacions de protesta violentament i brutalment reprimides. Les seves paraules, senzillament, són un insult a la memòria de persones com Nelson Mandela, qui va haver de viure 27 anys empresonat sota aquella dictadura racista abans de convertir-se en el primer president negre del seu país.  

El més greu de tot plegat, però, no és que la senyora Soraya digui això per desconeixement, ja que, com a persona culta i instruïda que és, de ben segur que sap perfectament en què va consistir aquell detestable règim polític. Ho diu, per tant, amb coneixement de causa i amb ganes de fer mal, políticament parlant. Honradament, crec que per dignitat s'hauria de disculpar.  

Participaciones de loslectores

Másdebates