Ir a contenido

La guerra al cotxe és una mida més publicitària que realista

David Sempau

Sant Antoni de Calonge

La guerra al cotxe és una mida més publicitària que realista

FERRAN NADEU

Entretodos

¿Crees que es posible vivir sin coche en Barcelona?

Explícanos qué tendría que cambiar en la ciudad para que la mayoría de barceloneses prescindieran del vehículo privado

Algunes consideracions sobre la guerra al cotxe a Barcelona:

 Si hem estat capaços de 'rescatar' amb els nostres diners bancs i caixes de la seva pròpia cobdícia i irresponsabilitat, també ho hauríem de ser per ajudar econòmicament a qui les noves normes l’obliguin a canviar de cotxe, encara que el que tingui no contamini malgrat ser vell.

Com tots sabem, quan més anys té un vehicle més sovint ha de passar la ITV on, precisament, es comprova que les emissions no superin els límits admissibles. Per tant, cap diferencia entre 'nous' i 'vells' pel que fa a contaminació.

Aquesta mena de mesures, que tenen conseqüències en cadena, no es poden prendre sense haver preparat abans les alternatives adequades. Per exemple, està la senyora alcaldessa disposada a crear grans aparcaments a les entrades de la ciutat, gratuïts i dotats de vigilància i transport públic eficaç? Està disposada a millorar substancialment el transport públic urbà per garantir la mobilitat en tota la ciutat? Està disposada a renunciar l’impost de circulació, o pensa seguir cobrant-lo al mateix temps que prohibeix precisament circular?

Què hi te que dir el comerç urbà, per a qui la impossibilitat per el client de carregar les compres voluminoses i/o nombroses al vehicle de cadascú serà un element dissuassori de negoci, afavorint un cop més les grans superfícies a l’extraradi, que comporten més distancies a recórrer i per tant, més contaminació atmosfèrica?

Cal desmitificar la panacea del vehicle elèctric. Tal com produïm encara la electricitat i gràcies a la penalització estatal a les energies renovables, l’únic que fa el vehicle elèctric és traslladar la contaminació des de la ciutat al punt de generació elèctrica.

Resumint i sense posar en dubte les bones intencions de la proposta, la trobo precipitada, superficial, poc meditada i per tant, més publicitària que realista.

Participaciones de loslectores

Másdebates