Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'una lectora: "Obrim els carrers, una proposta saludable que s'hauria de mantenir"

Imagen veraniega de archivo de una jornada del ’Obrim carrers’ en Gran de Gràcia.

Imagen veraniega de archivo de una jornada del ’Obrim carrers’ en Gran de Gràcia. / Jordi Otix

No sempre és necessari escriure una carta per manifestar malestar o queixar-se d'alguna cosa. Com a veïna de Sants, voldria dedicar quatre línies a donar les gràcies per la iniciativa Obrim Carrers de l' Ajuntament de Barcelona. Com diu el nom, i no com pensen alguns, els carrers estan oberts i no tallats, oberts a la gent: a caminar, a respirar, a gaudir de les terrasses i dels comerços que, als carrers de Sants i Creu Coberta, en són molts i també ho agraeixen.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Cada cap de setmana, milers de persones passegem, respirem i gaudim del silenci en aquest barri gràcies a aquesta iniciativa. En horari restringit, tot s'ha de dir.

El carrer de Sants encara no està "pacificat" i el volum de trànsit que acull entre setmana és enorme, amb els nivells de contaminació ambiental i sonora que això comporta pels veïns i veïnes. Les furgonetes continuen aparcant en doble filera, els autobusos han d'esquivar-les fent uns taps espantosos, clàxons, motocicletes, fums... No ens va gens malament que, almenys els dissabtes i els diumenges, puguem fruir d'una mica de silenci i aire més o menys net.

Ara, com sempre, se'm tiraran a sobre tots aquells que vetlleu pels drets dels vostres autos i deixeu de costat tota la resta. Jo també en tinc un i el carrer obert no em suposa cap problema. Penseu també en el dret al descans i al benestar de la gent que vivim aquí. Espero que, tot i que com diuen les enquestes, el govern municipal canviarà de mans, es continuïn respectant aquestes propostes tan saludables i necessàries per a la ciutadania, ja que fan de la ciutat un entorn més vivible i habitable.

Ah, i si jo no tinc cap problema per accedir a l'aparcament, imagino que la resta de veïns tampoc el tenen. Els caps de setmana, estimats amants del cotxe, també podeu fer servir el vostre auto tot i que visqueu al mateix carrer de Sants. Endavant carrers oberts!

Participaciones de loslectores

Másdebates