Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Gervasio Sánchez, al Tecla Sala de l'Hospitalet

El Centre d’Art Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat ens té  acostumats a bones exposicions. A punt d’acabar-se ara, hi ha una antologia de l’obra de Gervasio Sánchez. Es tracta d’una exposició que  hauria de ser itinerant perquè tothom pogués veure-hi les fotografies exposades i prendre consciència de fets tan greus com els que mostra, d’una forma ordenada, d'acord amb les imatges recollides enmig les guerres de SarajevoKosovoSierra Leone i Afganistan. Unes imatges que per a res no amaguen l’horror fotografiat dels cossos dels morts i els rostres de les persones que l’han sobreviscut amb seqüeles marcades per sempre a l'expressió dels rostres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Són fotografies fetes al llarg de vint-i-cinc anys als escenaris de  les guerres i les postguerres a l'Amèrica Llatina, Europa, Àsia i  Àfrica. Fotografies que permetran reconstruir la memòria històrica en un futur. Gervasio Sánchez diu que “la fotografia que retrata el drama humà és l’essència del nostre fracàs i ha d’evitar la simplificació, la frivolitat i l’espectacle”. El nostre fracàs, sí, perquè aquestes  fotografies es mostraven als mitjans de comunicació mentre transcorria la barbàrie i no s’actuava en conseqüència per posar fi a la guerra, la pobresa i la malaltia. De la mateixa manera que ara ens arriben diàriament les fotografies dels que informen sobre el drama dels refugiats i tampoc no s’actua amb prou contundència per ajudar d’una  forma factible.

Al final del recorregut de l’exposició hi ha un cartell on el fotoperiodista diu que la dedica a d’altres que han perdut la vida en acte de servei. Entre els noms de la dedicatòria hi ha el de José Couso, que va morir durant la invasió d’Iraq.

Participaciones de loslectores

Másdebates