Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Formar govern a qualsevol preu o repetir eleccions

Les eleccions del passat 20D van donar un resultat que, pel que s’està veien, fa molt difícil que algú pugui reunir els suports suficients per investir al nou president i aquest poder formar govern. El PP, partit més votat i, per tant, el seu candidat, el senyor Rajoy, és a qui li pertocaria assumir la responsabilitat d’afrontar la investidura. Però davant de la sorpresa general, ha dit que, com de moment no té prou suports, declina tal responsabilitat, per ara. Això no només no havia passat mai, sinó que ni tan sols està contemplat en la Constitució. Aquest lapsus constitucional fa que de moment el termini per investir president no té límit. L’únic límit que està contemplat és el que a partir de la presentació de la investidura té el president per ser investit. Aquest escenari pot allargar el període del govern en funcions per un temps indeterminat, i això no ajuda a donar una imatge d’estabilitat que tant preocupa a les “elits” econòmiques i a Brusel·les.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El per què el senyor Rajoy no aconsegueix prou suports no l'hauria de sorprendre, aprovant lleis que la resta de l’oposició deia que revocaria quan el PP no disposés de la majoria absoluta, governant a base de decrets llei, menyspreant la opinió de la resta de partits integrants de la cambra legislativa, etc. És lògic doncs que ningú li dongui suports ara. A més, l’últim escàndol de corrupció a Valencia, afegit a la llarga llista dels Gurtel, Bárcenas, Noos, etc., fan que la resta de partits defugin de qualsevol pacte amb el PP.

Per altra part està el senyor Pedro Sànchez, que intenta convèncer a la resta de forces progressistes de formar una coalició per reformar la Constitució a fons (?) i derogar lleis de l'etapa anterior. Qualsevol reforma de la Constitució necessita els vots del PP en el Congrés i en el Senat, on és majoria. Per tant, aquestes propostes topen amb la realitat. A sobre, dins el partit no té els suports necessaris, aparentment. I per formar la coalició esmentada tampoc sembla que compti amb els suports suficients.

Per tant, o algú es treu un as de la màniga, o hi ha pressions fàctiques que, no fent cas del resultat electoral, determinin qui serà el president, o hi haurà unes noves eleccions que, segons els resultats que es donin, poden complicar encara més l’actual situació. 

Participaciones de loslectores

Másdebates