Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els mòbils, la droga digital del segle XXI"

Estic habituat a veure, la majoria de vegades per la tele, com ramats de xais van darrere el pastor ben agrupats, en filera i tots ells amb el corresponent xip a les orelles. I encara estic més habituat, i d’això en fa ja molts anys, a veure gent i més gent en els carrers, en el transport i locals públics d’aquí i d’allà mirant, escoltant o parlant amb el mòbil, que és el nostre xip. I veient això no puc evitar pensar en els xais.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però el que m’ha estat una novetat és veure en el metro dues dones, suposo que eren les mares, assegudes una al costat de l’altra xerrant animadament i al seu costat dues criatures dins els seus respectius cotxets i amb un mòbil a les mans. Semblava que deien: aquí teniu el vostre joguet, entreteniu-vos amb ell i deixeu-nos a nosaltres tranquil·les. El mòbil era la seva mainadera. Els pares no eren enlloc.

Encara que no comprovat, estic convençut que hi ha pares i mares que actuen també d’aquesta manera, que faciliten que la mainada, no importa la seva edat, tinguin el mòbil com el seu joguet preferit, i no són conscients, potser sí, de què aquest joguet podria ser addictiu i podria passar de distreure’ls a esclavitzar-los, de la mateixa manera que el foc pot passar d’escalfar-los a cremar-los.

Participaciones de loslectores

Másdebates