Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La Diada, una llicó al món

Los manifestantes levantan los puntos de cartulina repartidos por la ANC, en la marcha de Barcelona, a su paso por el paseo de Sant Joan.

Los manifestantes levantan los puntos de cartulina repartidos por la ANC, en la marcha de Barcelona, a su paso por el paseo de Sant Joan. / IOSU DE LA TORRE

La Diada del 2016 ha tornat a ser una lliçó al món de com podem organitzar manifestacions tant nombroses amb molt de seny, unió entre tots els ciutadans ja visquin a terres dels Països Catalans, com per TV-3 o per les xarxes socials. De seguida ha sorgit una guerra de xifres a tort i a dret entre les que dóna la Generalitat i les del govern espanyol. Estic convençut que el vot de la por va desapareixent i que moltes preguntes tenen resposta, les imatges parlen per sí soles.

Entretodos

¿Cómo crees que influirá la Diada del 2016 en la situación política catalana?

Escríbenos una carta sobre el efecto de las movilizaciones

Pots treure a un català de Catalunya, però mai trauràs a Catalunya d’un català. A Catalunya la dignitat és la nostra independència. Em pregunto com pot ser que una terra, una cultura, una llengua o unes tradicions es puguin arribar a estimar tant. No deixem de caminar, no deixem de parlar amb català si escau. Ja van intentar en mots períodes atacar la nostra llengua, prohibint que es pogués parlar i escriure.

A la postguerra ja va venir l’onada d’emigrants de tots els racons d’Espanya i com som terra d’acollida ens van donar una lliçó, ara molts parlen el català o ho entenen perfectament i l'onada de nou vinguts també l'ha aprés, no per obligació,sinó per integració.

En definitiva, l’estat espanyol que cada cop està més i més desconnectat.

Participaciones de loslectores

Másdebates