Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Diada: Forcadell estava on havia d'estar

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, saluda en la manifestación de Tarragona.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, saluda en la manifestación de Tarragona. / JOAN REVILLAS

La participació en els actes de la Diada de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha motivat nombrosos comentaris a les xarxes socials sobre la idoneïtat de la seva presència. Tenim la tradició de que els responsables de determinades institucions, com la Generalitat, el Parlament o els ajuntaments no hi participin en actes polítics, per mostrar una actitud neutral, però convé recordar que aquest costum no deriva de cap mandat legal.

Entretodos

¿Cómo crees que influirá la Diada del 2016 en la situación política catalana?

Escríbenos una carta sobre el efecto de las movilizaciones

En condicions normals jo també defensaria que no assistís, però l'actual no és una situació normal. La penúltima mostra de la neutralitat de les institucions de l'Estat que ens ho ha fet palès ha estat el discurs de la Fiscal General de l'Estat, Consuelo Madrigal. Per mostrar la seva indiscutible neutralitat ha fet afirmacions com aquesta: "En un escenario político y social incierto como el que vivimos y ante el desafío al estado de Derecho que con total desprecio al ordenamiento Constitucional se plantea desde sectores independentistas, conviene mantener la integridad de la conciencia intelectual...".

És a dir: s'apropia de la suposada "integritat de consciència intel·lectual", que segons ella és exclusiva del Tribunal Constitucional, i es permet de menystenir i intimidar a milions de persones que aspiren a poder decidir sobre el seu destí com a ciutadans i com a poble per mitjans exclusivament democràtics. Certament, em costa moltíssim entendre on és la seva "neutralitat".

En vista de tot plegat, entenc perfectament a Carme Forcadell, Carles Puigdemont i també a Ada Colau, en representació d'algunes de les més altes institucions del nostre país, per sumar-se als ciutadans que reclamen poder votar i decidir democràticament el seu futur. Senyora Madrigal, estalviïs les lliçons d'integritat i les amenaces, doncs ni són creïbles ni els hi tenim por. 

Participaciones de loslectores

Másdebates