Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Calen lleis contra el nou 'mobbing rural'

El 1990, Heinz Leymann, doctor en Psicologia del Treball i professor de la Universitat d'Estocolm va ser el primer a definir el terme de mobbing relacionat amb el món laboral. Durant un Congrés sobre Higiene i Seguretat en el Treball va definir-lo com:

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

"Situació en la qual una persona exerceix una violència psicològica extrema, de forma sistemàtica i recurrent i durant un temps prolongat sobre una altra persona o persones en el lloc de treball amb la finalitat de destruir les xarxes de comunicació de la víctima o víctimes, destruir la seva reputació, pertorbar l'exercici de les seves tasques i aconseguir que finalment aquesta persona o persones acabin abandonant el lloc de treball".

Actualment amb casos com el de Ramaderia Pifarré de l'Horta de Lleida estem assistint a un nou fenòmen que esperem que puguem controlar ben aviat. Ens referim al mobbing rural que estan patint la pagesia i la ramaderia davant la passivitat administrativa que no ha prioritzat el desenvolupament productiu i prioritari en les zones rurals com l'Horta.

Sabem que en el món de la pagesia i en els sindicats agraris hi ha una creixent preocupació en aquest sentit. Totes les administracions s'omplen la boca dient que el sector agroalimentari és estratègic a Catalunya: que ho demostrin amb fets! Ara és el moment de fer propostes reals per aturar aquesta xacra que pertorba el treball del sector primari. No volem inversors que comprin terrenys i habitatges i que la seva intenció sigui especular amb aquests a tota costa, no volem empreses que vinguin a l'Horta a tallar camins centenaris, passos de reg i que es queixin de l'olor dels fems'. Estem al camp, no en una urbanització. És urgent una legislació que protegeixi la productivitat i la vida agrària, si no ho fem en 10 o 20 anys ens lamentarem que no hi haurà joventut que treballi el camp que no produirem productes de proximitat i que l'Horta serà un niu d'urbanitzacions sense regular. Els maons no ens els podrem menjar i llavors lamentarem amargament com aquesta bombolla immobiliària a l'Horta s'haurà escampat com una metàstasis imparable.

Actualment està reconegut el mobbing laboral, immobiliari i l'escolar, esperem que el mobbing rural mai s'hagi d'afegir a aquesta trista llista. Demanem, especialment, a La Paeria i a la Generalitat que treballin de valent en aquest sentit, l'Horta i tota la seva gent  s'ho mereixen.

Participaciones de loslectores

Másdebates