Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Agricultura ecològica: moda o més saludable?

Agricultura localCampos de cultivos en el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Agricultura localCampos de cultivos en el Parc Agrari del Baix Llobregat. / CARLOS MONTAÑÉS

Cada dia és més comú parlar del consum de productes ecològics, presents de manera obvia en les prestatgeries dels comerços. Però, és realment l'agricultura ecològica més saludable per a les persones i més respectuosa amb el medi ambient? O és simplement una moda o una nova categorització dels productes?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Hi ha molta polèmica al respecte, gran part del sector agrícola no considera que sigui necessària, encara que cal dir que té molts punts beneficiosos i un impacte ambiental menor.

Però no tot són flors i violes, la productivitat d'aquests productes és molt més baixa, ja que la normativa per certificar un producte com a ecològic, és estricta en alguns aspectes i alhora oblida uns altres molt importants com la proximitat entre la producció i el consum.

Sense entrar en temes més delicats, com l'ús de productes químics més que contrastats. És més ecològic un kiwi que ha vingut amb avió des de Nova Zelanda que un que no és "ecològic" i s'ha conreat a Galícia? Té sentit promoure una agricultura que en molts casos és menys productiva i més llunyana?

Potser, hauríem de deixar-nos d'incoherències i modes per centrar-nos en la producció de proximitat, una alimentació sostenible, vinculada al nostre territori i així afavorir l'economia i l'ocupació local.

Participaciones de loslectores

Másdebates