Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Víctimes del 'tigre del plataner'

Panorámica de la Rambla de Barcelona con los plátanos en plenitud, el pasado viernes.

Panorámica de la Rambla de Barcelona con los plátanos en plenitud, el pasado viernes. / DANNY CAMINAL

Ja fa tres anys vam ser-ne les seves víctimes, i aquest estiu n'estem tornant a partir els seus efectes. Al carrer Pallars de Barcelona, a l'alçada d'Espronceda, com a molts d'altres llocs d'aquesta bonica ciutat, hi ha plataners plantats a les voreres. Es veu que els plataners, de tant en tant, pateixen l'atac d'una plaga d'insectes anomenats 'tigre del plataner'. Aquest insecte infesta les nostres cases, en tenim les cortines plenes, el sofà, les parets, la pell..., i per acabar-ho d'adobar produeixen unes molestes i angunioses mossegades.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tenim dues solucions, passar-nos el dia matant insectes i posar-nos màniga llarga perquè no ens piquin, o tancar les finestres durant tot el dia i ofegar-nos amb les altes temperatures de l'estiu a la gran ciutat.

La resposta de l'ajuntament és que, tot i les molèsties d'aquest insecte, tot i les al·lèrgies respiratòries de que són responsables aquests arbres, tot i la brutícia que generen als carrers de la ciutat, no es poden substituir els plataners per una altra espècie que provoqui menys inconvenients als ciutadans. Com a molt s'ofereixen a fer um tractament fitosanitari, que durarà uns mesos, amb sort un parell d'anys, i tornarem a començar amb aquesta maleïda tortura.

Poden els responsables de l'ajuntament fer-se ressò d'aquesta queixa i posar-hi la solució adequada?

Participaciones de loslectores

Másdebates