Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Robatori a l'església de Bescanó

El llibret editat per Greta amb el nom d''Arquitectura tradicional', on hi han col·laborat renombrats arquitectes locals, com la seva presidenta, la senyora Rosa Mª Cánovas, té un apartat dedicat als radiadors de fosa que diu el següent: "Cal conservar-los tant pel seu valor patrimonial com la seva eficiència a l'hora d'aportar confort".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'any 1.963 el poble de Bescanó va inaugurar una nova església dedicada a la Mare de Dèu de l'Assumpta, projectada per l'arquitecte bescanoní Josep Ros Casadevall. La construcció va anar a càrrec de l'empresa del mestre d'obres Josep Frigoler Grau, el meu pare. Els terrenys on es va emplaçar el temple, la casa rectoral i l'hort del rector varen ésser regalats al poble per l'hisendat i pagés de la població, el senyor Joan Viader Matas. La financiació de les obres va anar a càrrec en un 75% del llavors propietari  de la fàbrica Grober, el senyor Joan Portabella Barrera, i el 25% restant el va pagar el poble (en guardo còpia de tota la facturació). Don Joan, com se l'anomenava al poble, no va voler mai cap factura a nom del bisbat. Ell sempre deia que la nova església era patrimoni dels ciutadans de Bescanó, als quals volia agrair d'aquesta manera el seu interés i dedicació per la seva fàbrica. Al nou edifici s'hi va instal·lar en aquell temps un modern sistema de calefacció central a càrrec d'una acreditada firma de calefactors gironins, els germans Corominas. Els prop de quaranta radiadors de fosa varen ésser fabricats a Barcelona, segons el disseny del director de l'obra.

Ara resulta que aquets radiadors han desaparegut també s'han esfumat els dos faristols de ferro forjat i fusta de melis que hi havia a cada costat del presbiteri, com també les persianas metàl·liques de llibret de la façana principal. Per acabar-ho d'arradonir, s'ha enderrocat part de la barana d'obra vista amb el seu corresponent sardinell que servia de protecció al cor del temple. Unes accions de robatori i destrucció del patrimoni que, a la meva denúncia, el bisbat, després de vuit mesos, encara no ha volgut resoldre.

Participaciones de loslectores

Másdebates