Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

L'Ajuntament ha de regularitzar el preu del lloguer a Barcelona

Piso turístico en la calle Aribau de Barcelona.

Piso turístico en la calle Aribau de Barcelona. / FERRAN NADEU

Els pisos de lloguer vacacional a la ciutat és un tema del qual s’ha escrit bastant durant els darrers mesos. Potser ara que arriba l’estiu i s’infla de nou la bombolla immobiliària caldria parlar-ne de nou.

Entretodos

L’executiu municipal que es va estrenar prometent una regularització del sector de l’habitatge està encara molt lluny de solucionar els problemes. És més, presencia com els preus de lloguer a l’àrea metropolitana s’enfilen cap amunt en una cursa vertiginosa cap a xifres absurdes. Ara mateix, pel metre quadrat a Barcelona es paga una mitjana de 13,50 euros. Una barbaritat si ho comparem amb el poder adquisitiu que permeten els sous esquifits que s’hi paguen.

Aquest suflé immobiliari ens empeny a haver de compartir les nostres llars o cercar pisos compartits que permetin dividir les despeses. En aquest sentit, senyors i senyores de l’Ajuntament, nosaltres també  participem del negoci del lloguer vacacional, o temporal o com vulguin anomenar-lo. Això sí, sense cap intenció lucrativa per part nostra.

Facin els seus càlculs, valorin si la ciutadania ha de tenir o no dret a un habitatge digne i, si us plau, tinguin el coratge d’enfrontar-se als holdings turístics i apliquin mesures que regularitzen els preus de lloguer. Barcelona ha de continuar pertanyent als seus ciutadans. 

Participaciones de loslectores

Másdebates