Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta de l'escultora de la gegantona Núria de la Florida

Sóc Dolors Sans, escultora d'imatgeria festiva i de la gegantona Núria que em va encarregar l'Associació Cultural Capgrossos de la Florida de L'Hospitalet i que es va estrenar el passat dissabte dia  2 de juliol. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'Associació de la Florida fa molts anys que dinamitza la vida cultural i social del barri i és un bon exemple de la rica vida associativa popular del barri. I ho fan sempre des de la seva autonomia com a entitat cultural. Vull manifestar la meva crítica i rebuig als partits de l'oposició de la ciutat de l'Hospitalet que han denunciat la construcció de la gegantona sense informació, només amb l’interès de desprestigiar entitat i persones.

L'Associació ha pagat la gegantona de la seva butxaca amb molta il·lusió. Crec que fora un gest honrat i digne que aquests partits es disculpessin públicament  per l'acusació que han fet , tant a l'Associació Cultural de la Florida com a l'ajuntament. 

Informo també a l'oposició que la gegantona és un símbol de al ciutat, més enllà d'un retrat de l'alcaldessa. Va vestida dels anys 20 perquè el 1925 l'Hospitalet va ser anomenada ciutat. A una mà porta la vara d'alcalde en homenatge a la primera dona alcaldessa de la ciutat. I a l'altra mà una plata amb pa i sal, que són dos elements que es donaven a les persones com a  signe d'hospitalitat  i un gerro amb branques de xiprer, l'arbre que  simbolitza la benvinguda i l'hospitalitat, present a la mediterrània des dels romans.

Tot plegat té relació amb el nom de la ciutat i el seu caràcter hospitalari, des de l'època medieval ( l'origen del nom  de la ciutat és un centre d'acollida de peregrins que s'anomena "hospital" a l'època medieval) fins als anys 60 i 70 i també  a la nostra època. I el meu suport al treball que l'Associació Cultural i Capgrossos de la Florida dur a terme.

Participaciones de loslectores

Másdebates