Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal a la carta "Para muchos vecinos de Barcelona se ha acabado la tranquilidad y el descanso"

La hostelería teme el fin de las terrazas covid con el verano

La hostelería teme el fin de las terrazas covid con el verano

En resposta a la carta de Manel Royo "Para muchos vecinos de Barcelona se ha acabado la tranquilidad y el descanso", l’informem que en els darrers anys, l'Ajuntament de Barcelona està fent un esforç per millorar la qualitat acústica de la ciutat mitjançant la realització d'un ampli ventall d'actuacions. El Pla per a la Reducció de la Contaminació Acústica recull totes les iniciatives que treballem per la reducció de les molèsties derivades del soroll, especialment el soroll nocturn que es multiplica durant els mesos d’estiu per l’ús intensiu de l’espai públic.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Es fa evident, doncs, la necessitat d’actuar in situ i de forma específica en aquests indrets de Barcelona però també de manera global, per sensibilitzar tot el conjunt de la ciutadania sobre aquesta problemàtica i les afectacions que té el soroll en la salut. Som molt conscients que, tal i com comenta el ciutadà, el soroll de l’oci nocturn afecta d’especial manera la salut dels qui volen descansar, ja que pot produir pertorbació de la son, estrès o deteriorament psicològic i emocional.

És per això que actualment està en marxa una campanya contínua a tota la ciutat per a la reducció del soroll d’oci nocturn. La iniciativa consisteix en fer difusió i repartir materials de sensibilització als establiments i a les persones usuàries de l’espai públic durant les hores nocturnes, així com la realització d’accions d’informació encaminades a la millora del confort acústic en aquelles zones amb més elevada concentració d’activitat. L’objectiu és propiciar la convivència equilibrada entre el dret a l’oci i al gaudi dels espais públics i el dret al descans del veïnat.

Cal destacar que la majoria d’actuacions són presencials, de dilluns a diumenge en diversos torns segons la zona i el districte i amb equips d’informadors amb formació i experiència prèvia que a peu de carrer informen sobre l’existència de la campanya a l’hora que fomenten el comportament cívic i sensibilitzen a la ciutadania i als visitants ocasionals de la importància de reduir el soroll per respectar el descans dels veïnat. En aquesta campanya, els informadors donen a conèixer a la ciutadania aspectes com la importància d’abaixar la veu a l’entrada i sortida dels locals, no alçar la veu a les terrasses o decidir amb antelació quin serà el següent destí abans de sortir d’un local i contribuir així a la ràpida dispersió dels clients quan un local tanca.

Per altra banda, hem de tenir en compte que la nova normativa establerta per la Generalitat per activitats d’hostaleria i restauració permet el servei i consum als establiments de 06.00 a 01.00 hores ininterrompudament, i els clients no poden romandre a l'establiment fora d'aquesta franja horària.

Tanmateix, en el cas particular que comenta el ciutadà, si detecta activitat posterior a la 1 de la matinada, pot presentar una denúncia a qualsevol registre de l’Ajuntament o dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del seu Districte on li explicaran amb més detall el procés de tràmit. Per una actuació immediata en resposta a un soroll ocasional també pot trucar a la Guàrdia Urbana al 112.

Participaciones de loslectores

Másdebates