Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

A l'alcaldessa de Gavà: "Tenir sòl disponible no equival a tenir un sòl desaprofitat"

Promoción inmobiliaria en Gavà, vinculada al Pla de Ponent.

Promoción inmobiliaria en Gavà, vinculada al Pla de Ponent.

A un article publicat al seu diari, l'alcaldessa de Gavà parla d'un laboratori d'habitatge de 2.241 cases a construir durant els pròxims sis anys a un municipi on la previsió de creixement estimada pel Pla d'Habitatge 2006-2012 era que s'arribaria a 53.411 habitants l'any 2012, però que, segons l'IDESCAT, l'any 2020 és de 47.057 habitants (6.000 menys que la previsió i vuit anys després). I arribarà als 50.000 al 2033.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tenint en compte aquestes dades, és aquest un desenvolupament urbanístic sostenible? O bé s'ignora l'article 3 del capítol II de la Llei d'urbanisme o bé es vol donar l'esquena a la realitat. Citem la Llei: "El desenvolupament urbanístic sostenible, atès que el sòl és un recurs limitat, comporta també la configuració de models d'ocupació del sòl que evitin la dispersió en el territori, afavoreixin la cohesió social, considerin la rehabilitació i la renovació en sòl urbà, atenguin la preservació i la millora dels sistemes de vida tradicionals a les àrees rurals i consolidin un model de territori globalment eficient".

Aquest laboratori on es parla d'un pla encara més gran, el Pla de Ponent, amb 4.810 habitatges fora del nucli urbà, realment evita la dispersió en el territori, afavoreix la cohesió social i consolida un model de territori globalment eficient? Més que un pla per dotar i garantir habitatge digne per a tots els habitants de Gavà sembla una gran promoció immobiliària no pensada per al poble ni tenint en compte les seves necessitats.

Segons aquesta concepció, tenir sòl disponible no urbanitzat seria equivalent a tenir un sòl desaprofitat. Res més lluny de la realitat. Tenir sòl disponible és una gran riquesa i ho serà més en el futur. Només una visió econòmica a curt termini pot justificar una visió tan miop. Volem garantir la qualitat de vida de les generacions presents i futures.

Participaciones de loslectores

Másdebates