"Per sortir de la crisi cal temps i dedicació, no que el Govern vagi contra les directrius de la UE"

El presidente del Gobierno, el socialista Pedro Sánchez, junto a su vicepresidente segundo y líder de Podemos, Pablo Iglesias, en el Congreso, el pasado 22 de octubre. 

El presidente del Gobierno, el socialista Pedro Sánchez, junto a su vicepresidente segundo y líder de Podemos, Pablo Iglesias, en el Congreso, el pasado 22 de octubre.  / JOSÉ LUIS ROCA

Francesc Buixeda Cabré

Francesc Buixeda Cabré

L'actual Govern de coalició, en què els socis minoritaris tenen pressa per aplicar les seves opcions polítiques abans de la possible dissolució o divisió, provoca el desgast del partit dominant, que es veu obligat a claudicar per mantenir la governabilitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Dins aquesta vulnerable situació, s'ha iniciat el procés d'aprovació dels nous pressupostos de l'Estat. El Govern ha negociat amb les forces polítiques afins, és a dir, d'esquerres i nacionalistes, per obtenir el nombre mínim de vots necessaris, i ha encès els ànims de l'oposició i també de membres del mateix partit (PSOE) que hagi optat per aquesta combinació quan en tenia d'altres constitucionalistes que haurien permès una negociació menys trencadora.

Europa avisa i aconsella no augmentar impostos, ni pensions, ni sous dels funcionaris; diu sí a reformes estructurals per reduir la despesa pública i destinar el màxim de recursos per ajudar a reflotar la crisi econòmica que està produint-se per la pandèmia del coronavirus, i els pressupostos que es plantegen des de l'Estat van en la direcció  contrària.

Classe política, si us plau, heu de fer un esforç i oblidar el partidisme i pensar en la salut i la situació econòmica de la ciutadania, girant la tendència i fent-la més propera a les directrius europees, per ser coherents amb la situació actual. Si es pretén modificar la Constitució, això és un procés que per la seva complexitat s'ha d'enfocar en moments més propicis, tant física com econòmicament. S'ha d'aconseguir majoria qualificada que ho consideri necessari, com qualsevol democràcia, i això vol temps i dedicació.

Participaciones de loslectores

Másdebates