Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Un impost de circulació també pels ciclistes

El nuevo carril bici que se ha habilitado en la calle Numància de Barcelona.

El nuevo carril bici que se ha habilitado en la calle Numància de Barcelona. / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

No hi ha dubtes que el carril bici és una aposta decidida de l’Ajuntament de Barcelona per tal de fomentar modes de transport alternatiu no contaminant. L’augment dels seus itineraris ha suposat una necessària inversió per adequar la via pública i, en conseqüència, l’eliminació de nombroses places d’aparcament així com la reducció de carrils per a la circulació de vehicles privats. Fora bo que aquesta aposta anés acompanyada de mesures que permetessin una regulació de l'ús de les bicicletes a l‘espai públic.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Si els ciutadans que tenen un vehicle a motor de dues o quatre rodes paguen anualment un impost de circulació en funció del tipus de vehicle, crec que seria just i solidari que els ciclistes, que es beneficien d’un carril d’ús exclusiu, també contribuïssin amb alguna mena de taxa que compensés d’un costat la despesa de l’adequació dels carrils bici i de l’altra la reducció dels ingressos en concepte de les places d’aparcament de zona blava i/o verda que, per tal motiu, han estat eliminades.

És responsabilitat del govern municipal estudiar quina fora la fórmula més adequada, per fer-ho tècnics i experts al seu servei no hi falten. Del contrari de res servirà ampliar el carril bici si molts ciclistes continuen anant per les voreres.

Participaciones de loslectores

Másdebates