Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Es compleixen 50 anys del cop de Pinochet"

Augusto Pinochet (izquierda) y Salvador Allende, el 23 de agosto de 1973, pocos días antes del golpe del primero en el que murió el presidente chileno.

Augusto Pinochet (izquierda) y Salvador Allende, el 23 de agosto de 1973, pocos días antes del golpe del primero en el que murió el presidente chileno. / AFP

Era l’11 de setembre de 1973 quan els colpistes comandats pel general Pinochet van bombardejar el Palau de la Moneda, residència del president Allende, culminant així el cop d’estat contra el Govern legítim de Xile. El president va resistir fins el final, però veient que tot estava perdut, i abans de rendir-se o exiliar-se, va optar pel suïcidi. Trist final.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Allende, metge-cirurgià de professió i polític de vocació, era, des de feia tres anys, el president de Xile. Era d’ideologia marxista, cosa que no interessava a EEUU, que temia que s’estengués aquesta doctrina política.

No sé si l’aplicació dels seus principis hauria estat positiva o negativa pel seu país que, per cert, estava travessant moments difícils social i econòmicament, però res justificava un aixecament militar i encara menys la intervenció americana (Nixon-Kissinger) donant-li suport i finançant-lo. D’aquesta manera va començar la dictadura de Pinochet, i amb ell, els americans van guanyar un fidel aliat. I tot això va passar ara fa 50 anys.

Participaciones de loslectores

Másdebates