Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Atrapats a l'infern de la burocracia digital a l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona va engegar la seva informatització ja fa anys. Amb el pas del temps, els resultats d'aquesta tasca han anat empitjorant, sobretot pel que fa a la seva relació amb els ciutadans. Cada cop és més difícil la comunicació, i les traves burocràtiques han augmentat considerablement. En posaré alguns exemples.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Abans, per demanar informació urbanística sobre un solar, s'anava a  les oficines de l'Ajuntament, es feia una mica de cua i t'atenia un  tècnic. Durada: dues hores com a màxim. Ara s'ha de demanar cita  prèvia per la web; però, si aquesta no funciona, com passa de vegades, en no tenir telèfon, s'hi ha d'anar i demanar hora, que et donen per a  dues setmanes més tard. Durada: dues setmanes i un dia.

Abans, per demanar una consulta amb el tècnic d'un districte, hi trucaves i et donaven hora. Ara tot està centralitzat en el 010, que és de pagament, el districte no té cap telèfon. Quan truques al 010, et demanen nom, DNI, adreça postal, adreça electrònica i, després de diverses pauses amb música hawaiana, et diuen que ja t'enviaran un correu amb la cita. Això sí, si preguntes la durada de la trucada per calcular-ne el cost, no te la diuen. El correu no arriba al cap de 5 dies, truco al 010 i em diuen que no poden atendre la meva  consulta, que busqui un professional. Jo sóc  arquitecte i necessito saber les condicions d’edificació d’un immoble catalogat. Ja no hi ha consultes tècniques a l’Ajuntament?

Aquests són els resultats de la informatització? Per què abans la  comunicació era gratuïta i ara és de pagament? Per què es triga molt  més que abans a obtenir informacions i no hi ha cap telèfon de  contacte? Tota la inversió que s'ha fet en informatització té com a  resultat que el ciutadà hi surti perdent i molt?

Amb aquesta situació, crec que els usuaris hi sortiríem guanyant si  tornéssim al sistema presencial. Per tant, proposo a Ada Colau i  als seus assessors que l'Ajuntament s'estalviï els diners que destina  a fibra òptica, hardware, software, manteniment de web, 010, etcètera i  els destini a augmentar el pressupost en acció social. Tots hi sortiríem guanyant.

Participaciones de loslectores

Másdebates