Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Han buidat el llac del Parc Catalunya de Sabadell i no tot els animals estan protegits"

Parte del lago artificial del Parc Catalunya de Sabadell prácticamente sin agua debido a la sequía

Parte del lago artificial del Parc Catalunya de Sabadell prácticamente sin agua debido a la sequía

L' Ajuntament de Sabadell ha buidat ell llac artificial del Parc Catalunya. Segons fonts municipals, el consistori ha pres aquesta decisió arran del decret de sequera de la Generalitat, que no permet renovar l'aigua actual del llac i garantir la seva qualitat. Sincerament, aquesta mesura sembla que s'ha pres sense pensar en els animals, un cop més.

Entretodos

¿Qué podemos hacer ante las restricciones por la sequía en Catalunya?

Publica en Entre Todos tu propuesta o tu queja en torno a las medidas para mejorar la situación de sequía en Catalunya

El fet és que aquest buidatge comportarà un perill de mort d'ànecs i altres aus que no saben buscar-se el menjar per sí mateixes. Des de l'ajuntament han comentat que han portat a un lloc segur, sense especificar quin, altres espècies com els cignes, però que esperen que els ànecs s'adaptin a les noves circumstàncies, imposades des de l' ajuntament.

S'ha de tenir en compte que la fauna del llac no viu en llibertat perquè els ànecs són alimentats per personal del parc i per la ciutadania, la qual cosa provoca que es quedin al llac, ja que per ells és el seu lloc segur.

Aquesta decisió ja ha començat a tenir repercussions, i és que el passat 28 d'abril un ànec va morir i un va ser ferit per un grup de gossos. Òbviament, aquest és un problema de l'amo dels gossos, però això és un inici de tot el que vindrà i un senyal de per què cal protegir tota la fauna del parc.

Finalment, vull afegir que la mesura presa per l'ajuntament no ha sigut la millor, perquè després de la tempesta del dilluns 29 d'abril el llac torna a tenir una mica d'aigua, tot i que no sigui la mateixa d'abans.

Participaciones de loslectores

Másdebates