Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Ruta turística massa sorollosa pel cementiri de Poblenou

Una mujer limpia un nicho en el cementerio del Poblenou.

Una mujer limpia un nicho en el cementerio del Poblenou. / JORDI COTRINA

El passat 2 d'octubre vaig anar al cementeri de Poblenou de Barcelona cap a les 12.45. En arribar em va sorprendre veure una guia turística amb un grup de 8-10 persones explicant les singularitats del recinte. Posteriorment, van fer una ruta pels diferents mausoleus i tombes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La guia utilitzava un altaveu per dirigir-se al grup amb un to tan elevat que a 50 metres des d'on estava ella s'escoltava perfectament tot el que anava explicant. En passar per darrera meu, em vaig adreçar a la guia i, de forma educada, li vaig dir si podia baixar el volum, ja que molestava els que no estàvem allà de visita turística. Però no em va fer ni cas i va seguir amb la seva ruta turística pel cementiri amb el seu altaveu a tot trò.

En sortir, em vaig adreçar a les oficines per fer una queixa prò em van dir que la guia estava fent la seva feina i que seguia les indicacions dels seus superiors que, segons em van dir, obliguen a les guies a utilitzar obligatòriament l'altaveu. Segons sembla, no sóc la primera persona que es queixa de la incòmoda i sorollosa situació però, pel que es veu, tota queixa ha estat infructuosa.

Voldria demanar als responsables de Sancho d'Àvila una solució a la problemàtica. Si ells atenen a una demanda de visitants, prego trobin la fórmula adequada per a complir els seus objectius sense convertir el cementiri en un espai de pura ruta turística com la de la Sagrada Família o el Park Güell. Que no oblidin que en un cementiri també hi ha gent que busca el recolliment, l'aïllament i el silenci per gaudir del record. Simplement demano respecte.

Participaciones de loslectores

Másdebates