Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La llengua, al servei del 'tòtem' independentista

A Catalunya, la creació del 'Tòtem' avança amb rapidesa com a reposta populista als grans reptes del segle prologat per crisi mundial iniciada a partir del 2007. El 'Tòtem' és el principi d'un determinat grup humà (clan) que es creu descendent d'ell, sigui un animal, vegetal o quelcom objete inanimat.

Entretodos

¿Crees que la Catalunya independiente debe tener uno o dos idiomas oficiales?

Escribe un post con tu opinión sobre el manifiesto del Grupo Koiné

Doncs bé, el populisme independentista ja l'ha perfilat: el tronat clixé romàntic inventat fa un parell de segles "història-cultura-llengua" ens resoldrà màgicament el present i el futur. Però un 'Tòtem' no té sentit sense una part diferent, com més diferenciada i negativa millor, d'aquí la dualitat primitiva.

Tòtem: català-llibertat-riquesa-honestedat-intel.ligencia. Antitòtem: espanyol-dictadura-pobresa-corrupció-endarrariment. Qué fàcil, oi? I que simple...Llàstima que sabem que és una gran mentida. Però no ens enganyem, per construir aquest 'Tòtem', aquesta gran mentida, cal picar fort, molt fort, amb xovinismeracisme i supremacisme. I la presentació al Paranimf de la Universitat de Barcelona del manifest del grup Koiné és l'exemple més recent...

Com un conjunt de "lingüistes" falseja i manipula la història per a adaptar-la al 'Tòtem'. Com a lingüista, entenc el científic que estudia la llengua, no el que la manipula barroerament per justificar mentides polítiques i culturals. I així arribem al fruit de l'ou de la serp: com una pila de falsos científics, recolzats per una pila de polítics amb importants càrrecs recents i/o actuals devoren els seus mentors de Junts pel Sí.

Recordeu, la creació del 'Tòtem' devora tot alló que no el representa. Des de l'època de les tribus índies, passant pel feixisme i arribant als actuals populismes de dreta i esquerra. Com a català em fa ràbia fins on hem arribat, però ploro pel que ha d'arribar...

Demaneu el llibre de William Golding, ara que ve Sant Jordi i entendreu de que parlo...

Participaciones de loslectores

Másdebates