Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Carta d'un català a Alemanya: "No sé com explicar els fills el 26-J"

Jordi Guimerà Vilaró

Som una família de cinc catalans residents a Alemanya des de fa molts anys i se'ns ha fet molt difícil explicar als nostres fills que venim d'un país on, com més diners públics robes i més antidemocràtiques són les accions del seu ministre de l'Interior, més escons et donen els seus ciutadans.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

“Segons el 26-J, és Espanya realment un país de dretes?”, ens han preguntat els fills. Un país en el que molta gent està a l'atur i on moltes famílies han estat desnonades per bancs rescatats amb diners públics, on hi ha molts nens que passen gana i els nivells de pobresa són alarmants, on molts empresaris es troben amb el negoci arruïnat, on una part important de la societat viu de l'economia submergida i de les subvencions estatals o bé dels ajuts altruistes de molta gent i del pidolar anònim, un país on pares i néts viuen gràcies als avis... Com pot ser que aquest país sigui de dretes?

Més aviat m'inclino a pensar que el denominador comú d'aquest país és l'anticatalanisme. Bonica manera de construir un país, i així els hi va. “Aleshores, papa, som emigrants o demòcrates exiliats?

Participaciones de loslectores

Másdebates