Copa Amèrica

Regata sostenible

Copa América de vela en Barcelona.

Copa América de vela en Barcelona. / IGNASI PÉREZ / COPA AMÉRICA DE VELA

El Periódico

El Periódico

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

La celebració de la Copa Amèrica de vela d’aquest estiu a Barcelona no viu d’esquena a la crisi hídrica. La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, va assegurar ahir que els sis equips que hi participen faran un «ús sostenible de l’aigua». Alguns, com Alinghi Red Bull Racing, ja han instal·lat una planta dessalinitzadora per estalviar recursos.

Per la seva banda, els francesos d’Orient Express Racing Team, com ells mateixos van anunciar al desembre, també reutilitzaran l’aigua en la seva base. De fet, van explicar fonts del port, totes les bases del Port Vell compten o comptaran amb mecanismes d’estalvi.

Vilagrà va assenyalar que s’utilitzaran dessalinitzadores, aigua regenerada o aigua reutilitzada per a la seva activitat abans i durant la competició, tal com s’ha demanat als equips des de les diferents administracions. La celebració de la competició esportiva i tecnològica «suposa un repte, però també una oportunitat», va destacar la número dos del Govern, que també compta amb les competències d’Esport.