Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Una llàstima la baixa assistència a la manifestació de docents catalans

Alumnos de una escuela de Barcelona.

Alumnos de una escuela de Barcelona.

És una autèntica llàstima que a la manifestació en favor de l'escola i dels docents catalans, celebrada el passat diumenge 10 de juny a Barcelona, només hi assistíssim, segons la Guàrdia Urbana, al voltant d'unes 500 persones.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

És una dada que invita a la reflexió, sobretot després de tot el patiment que han hagut -i encara ara- de suportar els docents dels instituts de la Seu Urgell i de Sant Andreu de la Barca, a qui el fiscal ha acusat d'adoctrinament i d'humiliar els alumnes fills de guàrdies civils arran dels fets que es visqueren en algunes escoles després de l'1-0. Uns docents -cal recordar-ho- que ja han estat condemnats d'entrada, sense respectar així la seva presumpció d'innocència, per part de certs mitjans de comunicació i també per part de partits polítics.  

No podem ignorar tampoc que darrere d'això hi ha, alhora -per enèsima vegada-, una campanya en contra de la llengua i de l'escola catalanes, a les quals s'acusa injustament de manipular l'educació, en general, i l'ensenyament de la història, en particular, així com de fomentar l'odi contra Espanya.

El resultat de tot plegat és el qüestionament del paper de l'escola i dels ensenyants als qui, a vegades, se'ls pot arribar a fer certament difícil, tot i l'existència de la llibertat de càtedra, el fet de poder parlar a l'aula de segons quins temes per por a denúncies d'algunes famílies i/o de la justícia.

Diumenge passat m'hauria agradat veure molta més gent manifestant-se al costat dels professors de l'escola del nostre país, però malauradament, la política, i més concretament el procés, ho devora tot a casa nostra, fent que temes tan importants com els de l'educació esdevinguin secundaris.

Crec que la poca assistència de persones a la manifestació no deixa de ser sinó una metàfora molt il·lustrativa del nostre país i de quines són les prioritats dels nostres dirigents polítics. Diumenge, molts polítics i líders sobiranistes eren al País Basc donant suport a la manifestació en defensa del dret a decidir dels bascos. Jo, aquell dia, a la manifestació de Barcelona no en vaig saber veure cap!  

Participaciones de loslectores

Másdebates