Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Per a estudiants que sí que pensen"

Alumnos de la facultad de Filosofía de la Universitat de Barcelona, durante una clase.

Alumnos de la facultad de Filosofía de la Universitat de Barcelona, durante una clase. / ALBERT BERTRAN

Xavier Serra Besalú

Sovint ens lamentem de la manca de compromís d'alguns joves en temes humanístics o artístics, de les minses oportunitats que els oferim per afavorir actituds cíviques, del tarannà poc competencial de certes propostes acadèmiques, de l'epidèmia d'un pragmatisme còmode, etcètera.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Comprovo ara que la reflexió filosòfica els és accessible enmig nostre: n'és un exemple la Jornada d'aquest dissabte vinent, 26 de març al matí, al Centre Cultural La Mercè, de Girona 'Parlem de drets i llibertats' (filoara.cat/tfg).

Aquesta jornada arriba amb la garantia de l'Associació Filosofia, ara i el suport de la Univeristat de Girona: proposa la participació dels joves, i és oberta i gratuïta. Entre els ponents hi trobem professors com Josep-Maria Terricabras, Albert Piñero, Joan Vergés, Pau Rubert i altres.

La ponència inicial va seguida de grups de treball, esmorzar, taula rodona i una actuació musical, amb l'objectiu de reflexionar filosòficament sobre la situació actual de la convivència en el nostre món. Inscriure-s'hi és convenient per a facilitar l'organització dels grups i propostes de debat, i sembla ben recomanable per a estudiants de secundària o universitat. A la web o a la pàgina de Cultura de l'Ajuntament, amb el nom "Temps de filosofia, a Girona" s'hi poden veure els detalls.

Participaciones de loslectores

Másdebates