Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Europa ha de mediar en el contenciós català

Pedro Sánchez conversa con Angela Merkel en el Consejo Europeo del pasado 24 de junio, en Bruselas.

Pedro Sánchez conversa con Angela Merkel en el Consejo Europeo del pasado 24 de junio, en Bruselas. / REUTERS / YVES HERMAN

El  problema  de  Catalunya  amb l’Estat espanyol ultrapassa les fronteres de la península Ibèrica. Ja és una qüestió, sobretot, europea, però  també  internacional. La qüestió catalana  ja  no és, només  un problema espanyol. De fet, l'Estat espanyol, amb un deute – públic i privat astronòmic-  ja és un greu  problema europeu.  De tota  manera  ha arribat un moment, no només pel contenciós  català,  on  Europa ha d’agafar  el rave  per  les  fulles en la qüestió  catalana. Cal saber què vol dir que “Europa” intervingui,  en el contenciós català.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Bé, d’entrada, un servidor voldria dir que  el concepte d’Europa no és només la UE, ni les parts més fosques i corruptes  d’aquest “club” que hauria de ser molt més transparent  i democràtic. De fet, la UE i el conjunt dels pobles i ciutadans d’Europa, està  “segrestada” i bloquejada per una minoria- ultraconservadora i ultrajacobina - que  actualment  mana  a la Comissió Europea  i sempre intenta bloquejar el Parlament Europeu.  No hi ha dubte que amb aquestes condicions de  polítics corruptes, centralistes i  parafeixistes és molt  difícil que Europa  pugui exercir  una mediació en el contenciós català. Però  jo  vull  anar  més enllà  de l’estricte  Europa de la burocràcia de Brussel•les. Europa, des de l’Atlàntic als Urals: la veritable  Europa dels ciutadans i dels pobles de Robert Schumann, l’Europa avançada  d’una societat  civil  del  segle XXI és la que pot i ha de mediar en el “bloquejat” contenciós  català. Europa, en el seu conjunt, més  enllà de la corrupció  i la inoperància  burocràtica, s’ha de “mullar” i “remullar", per tal d’implicar-se de  debò  en una justa  i democràtica mediació  entre el Regne d’Espanya ( que darrerament  ha esdevingut, només, el regne dels castellans) i la  nostra estimada nació  catalana. Ara és l'hora de negociar de debò  amb el “vistiplau” dels valors de l’Europa  democràtica.

Participaciones de loslectores

Másdebates