Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Jubilació: no es pot tractar a les persones com si fossin iogurts

Em trobo al meu amic Joan (el nom és fictici), radiòleg d'un  hospital de tercer nivell de Barcelona. El veig igual que quan el vaig  conèixer, fa més de 20 anys. Jo començava a la Secretaria Tècnica de  la Direcció Mèdica i ell era el cap del Servei de Diagnòstic per la Imatge.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Segueix essent amable, educat, culte, excel·lent professional i  millor persona, per això em sap greu quan em diu amb tristesa que en  pocs mesos el jubilen perquè compleix els 65 anys, la data oficial de  jubilació a Espanya, tot i que ell té ganes de continuar.

Aixeca un moment els ulls cap a l'infinit i torna a mirar-me  somrient per confessar-me que quan esjubili té ofertes per anar a  treballar a tres hospitals nord-americans, amb els que ha mantingut  vincles al llarg de la seva carrera per formar-se i estar al dia.

Em pregunta quin sentit té que les empreses, sobre tot les de servei  i coneixement, perdin professionals només perquè han arribat als 65  anys. Es qüestiona si el país hi guanya fent fora experts en plena  activitat física mental. I em diu no entendre com es pot tractar a  les persones com si fossin iogurts, que cal llençar quan arriba la  data de caducitat.

Li recordo el greu problema d'atur i la necessitat de facilitar que  les noves generacions s'incorporin al mercat laboral. Hi està  totalment d'acord. Entén que ja no li correspon estar en primera fila,  ni ho pretén, però reivindica el valor que la seva expertesa pot tenir  per ajudar en altres àmbits, per exemple per formar als nous  professionals, en un camp que pocs coneixen tant bé com ell.

Preguntes per a les que jo no tinc resposta, per això les trasllado  als amables lectors. Per la meva part li aconsello que, si li fa  il·lusió i té oportunitat, se'n vagi als Estat Units i segueixi fent  el que li agrada. 

Participaciones de loslectores

Másdebates