Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Josep Maria Terricabras era molt més que un catedràtic, era un amic"

Josep Paria Terricabras en el Parlamento Europeo en Estrasburgo

Josep Paria Terricabras en el Parlamento Europeo en Estrasburgo / GENEVIEVE ENGEL

Xavier Serra

Acaba de deixar-nos en Josep Maria Terricabras. Som molts els qui l'hem conegut i l'hem apreciat per les seves qualitats de mestre de filòsofs, de supercatedràtic i per l'experiència d'haver "liderat" l'àrea de Filosofia de la Universitat de Girona (UdG) durant anys. Li hem d'agrair també l'impuls acadèmic i cultural que ha donat i ofereix, encara ara, la Càtedra Ferrater Mora de Pensament contemporani.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Jo n'apreciava una qualitat que me'l va fer afectuós i apreciable: mai em va dir "no" (i mireu que li'n demanava de coses, jo; i sempre les concedia, de manera altruista). Estava disposat a regalar-nos temps, prestigi, experiència i compromís per a promoure - especialment entre els joves- el pensament crític.

Des de l'Associació Filosofia, ara i com a professor d'institut, li havia demanat una pila de favors, almenys des de 2007, i sempre va respondre "sí". No podem pas dir el mateix de tothom, però ell, el prestigiós professor, ho feia fàcil: era clar, transparent i endreçat. I això fa que consideri -i testimoniï- que era un amic, encara que no penséssim igual en tot, certament.

Espero que estigui en un lloc ben seré i lluminós. Gràcies, Josep Maria.

Participaciones de loslectores

Másdebates