Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Immersió lingüística a Catalunya: la meva experiència com a mestra"

Oriol Blancher, director de la escuela Ipsi dando clase de catalán

Oriol Blancher, director de la escuela Ipsi dando clase de catalán / ELISENDA PONS

Soc una mestra d'Educació Primària jubilada des de fa dos anys. Trenta-cinc anys dedicats a l'ensenyament a l'escola pública. En tots aquests anys he passat per moltes escoles entre substitucions, interinatges, places provisionals i places definitives. Els meus inicis van coincidir amb els inicis de la immersió lingüística a Catalunya. Anys difícils, aquells, en algunes escoles, però poc a poc la immersió lingüística es va anar implementant a totes les escoles catalanes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Molts mestres, en principi contraris, així com moltes famílies que tampoc ho veien clar, van acabar entenent i acceptant que era un dret que tenien tots els nens i nenes que vivien a Catalunya i, sobretot, una gran oportunitat d'aprendre la llengua del lloc on estaven vivint i que, de no ser gràcies a l'escola, no aprendrien mai o l'aprendrien de forma molt deficitària.

Aprendre el català, com aprendre qualsevol altra llengua, no és només parlar-lo i escriure'l. És molt més. És una font de riquesa, una capbussada en la cultura del país i en els seus costums ancestrals, una manera d'entendre la vida, i, sobretot, d'integrar-s'hi. No puc entendre com pot haver algú que no accepti que s'aprenguin les llengües dels diferents indrets del món per molt petits que siguin.

Els i les mestres vam haver de formar-nos molt per tal d'ajudar a aprendre la nostra llengua als infants i que, sobretot, amb els més petits resultés el més lúdic possible. Ara estem en un altre moment. Ja fa uns quants anys que alguns partits polítics de dretes es dediquen a dir moltes i grans mentides sobre l'ensenyament del català a Catalunya. Mentides en un tema tan sensible com aquest amb l'únic objectiu de fer molt de mal i guanyar vots de persones que no estan gens informades sobre el tema.

Jo, en concret, que conec molt bé la feina que hem fet a les escoles, no només estic indignada sinó que sento un dolor tan gran en el meu cor quan els sento parlar que he decidit tancar la ràdio o la televisió. Guanyo en salut.

Participaciones de loslectores

Másdebates