Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cruyff sempre serà dels nostres

Aquests dies amb el decés d'en Johan Cruyff, s'han escrit moltes històries sobre el personatge no només com a esportista sinó també com a ciutadà de Catalunya, amb la seva fundació i altres accions socials. En un programa de TV3, dedicat a commemorar els seus quaranta anys d'haver vingut a Catalunya, entre altres consideracions sobre el futbol, el Barça, la família, etcètera parla de com veu ell com són els catalans i la veritat crec que l'encerta i fa diana exacta. Diu que som molt cagadubtes i quan ens enfrontem a prendre una decisió sempre estem amb l'ai al cor i ens preguntem 'i si no surt bé?', i ell ens proposa 'tira endavant i sigues positiu', que ens manca fermesa i convicció en allò que voldríem fer i no som prou valents per tirar-ho endavant. Ens va ben retratar als catalans.

Entretodos

¿Cuál crees que sería el mejor homenaje del barcelonismo a Cruyff?

Envíanos tu propuesta y opina sobre su legado futbolístico

Un altre personatge lligat a la història del Futbol Club Barcelona fou el seu fundador l'any 1899, en Joan Gamper, un suís arrelat a Barcelona. A la seva època, l'any 1925, va tenir problemes amb la dictadura del general Primo de Rivera per la xiulada a l'himne espanyol en un partit internacional. Un suís i un holandès que es varen integrar al nostre país. No tenim reticències amb la gent de fora, som un país d'acollida d'aquells que vénen a casa nostra amb actitud positiva i sense ànims de conquesta o com a propietaris de la parcel·la sense cap respecte per les nostres formes de ser i amb la prepotència del que es creu superior. Dos homes que estimaren Catalunya i Catalunya els estimarà per sempre, perquè són dels nostres.

Participaciones de loslectores

Másdebates