Ir a contenido

Crida urgent a fer un bon ús dels contenidors de Barcelona

Andrés Reina

Barcelona

Operarios del Ayuntamiento colocan nuevos contenedores en la calle de Roger de Flor, esta mañana

Operarios del Ayuntamiento colocan nuevos contenedores en la calle de Roger de Flor, esta mañana / MANU MITRU

Molts contenidors d'alguns barris i districtes de Barcelona semblen estar patint un seriós i greu empatx. Apropar-s'hi a deixar la brossa és sinònim de contemplar una trista vomitada de deixalla inclassificable esquitxada al seu voltant. Els pobres no donen l'abast. Estan engolint i escopint de tot; un inacabable etcètera compost, entre d'altres, de roba, calçat, mobiliari o capses metàl·liques.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El problema no és intranscendent i les causes molt diverses. Podria ser que la mida dels contenidors fóra insuficient, que la freqüència de recollida no fos la més adequada o que ens estem mal acostumant a abocar-hi el que sigui per tal de treure'ns-ho del damunt. Per les dues primeres, que l'organisme competent ho revisi, si us plau, i prengui les mesures adients. Per la darrera, una crida urgent a la consciència col·lectiva; existeixen, per exemple, els contenidors taronges pel tèxtil, o la xarxa mediambiental de punts verds per tot allò de naturalesa reciclable o contaminant.

Quan tant es parla de sostenibilitat planetària i canvi climàtic, tinguem-ho tots ben present si us plau. Els petits gestos són els més grans i fan realment la diferència.

Participaciones de loslectores

Másdebates