19 sep 2020

Ir a contenido

Al rescat de l'educació pública

Arnau Rodellar

Arnau Rodellar

Estudiantes de la Escola del Mar de Barcelona hacen los deberes en el colegio.

Estudiantes de la Escola del Mar de Barcelona hacen los deberes en el colegio. / JOAN CORTADELLAS

Els mesos d'octubre, novembre i desembre del 2016 van ser molt actius en els centres educatius públics de Catalunya. Es van realitzar assemblees de treballadors i treballadores on es va plantejar el període de debat dels pressupostos del 2017 com un moment clau per recuperar la inversió a l'educació pública.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

L'actual abandonament i desinversió a la xarxa d'escoles públiques es materialitza a través de ràtios d'alumnes per aula molt elevades, fills i filles de famílies migrades sense Aules d'Acollida, alumnat amb necessitats educatives específiques sense educadores d'educació especial, ni tècnics en educació infantil (TEI) a P3, ni TIS, ni el personal dels equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) suficient.

Pel Departament d'Ensenyament els infants i adolescents catalans matriculats a l'escola pública no mereixen la incorporació immediata de docents substituts quan es produeixen baixes, ni un aprenentatge en edificis en condicions. Es tanquen línies a centres públics i no es construeixen els instituts públics necesaris. Hi ha una manca de personal docent que provoca sobrecàrrega d'hores lectives, i resta temps a coordinacions, preparació de classes i col·laboració amb les famílies.

Davant d'aquesta situació cal aturar l'abandonament i la privatització de l'escola pública catalana, augmentar-ne la inversió, rescatar-la i dignificar-la. Per això, fem vaga el proper 18 de gener (concentració a les 12 hores, davant del Parlament) i el 9 de febrer. Aturarem els centres educatius públics contra les polítiques neoliberals.

Participaciones de loslectores

Másdebates