Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Per què tenim a Menorca carrers dedicats a un perseguidor de jueus?

Imagen de archivo de la playa de Cavalleria, en Es Mercadal (Menorca).

Imagen de archivo de la playa de Cavalleria, en Es Mercadal (Menorca).

Fa 16 segles, Sever, un bisbe de Menorca, va escriure una carta que ha arribat fins a nosaltres. En tal escrit, els jueus de Maó són tractats de "gent miserable" i de "culebres i verinosos escorpins", que "en maldat i feresa són molt parescuts als llops i raboses".

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Andreu Lascorz, expert en llengua i cultura hebrees, en el seu article 'Els jueus a les terres catalanes fins al 1492', afirma que la carta de Sever "documenta el primer cas de conversió forçada massiva de jueus" i "el primer cas de crema i destrucció d'una sinagoga."

Per què els menorquins hem de consentir que el nom de Sever aparegui als carrers de tots els vuit municipis de l'illa? No us ofendria, als qui sou de conviccions cristianes, trobar a les poblacions on habiteu carrers dedicats a perseguidors de la vostra religió? ¿No hauríem, doncs, de retirar a aquest individu, causant –bé que no l'únic- de la humiliació i els sofriments de centenars de menorquins de religió jueva l'honor immerescut de figurar als carrers de Menorca?

Participaciones de loslectores

Másdebates