Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Dissabte, tots a la manifestació

Numerosos ciudadanos congregados en la Rambla de Barcelona, tras el minuto de silencio. FERRAN NADEU

Numerosos ciudadanos congregados en la Rambla de Barcelona, tras el minuto de silencio. FERRAN NADEU / FERRAN NADEU

Tal i com es va dir a la concentració promoguda per les entitats musulmanes a Plaça Catalunya, cal "canviar moltes coses que ja no s'adapten als temps que corren". La frase no és cap floritura, és un crit d'alerta dirigit a tothom, per a que ens replantegem com és la nostre societat i què podem fer per a que tots ens hi podem sentir acollits. No és una frase dirigida als cristians, sinó a tothom.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Un dels primers canvis és deixar de fer recompte de quants musulmans acudiren a la concentració. Si ho fem donem per fet que som dos blocs separats, amb interessos divergents. Fals.

Hem de parlar, escoltar, conèixer i acceptar a l'altre, sigui cristià, musulmà, ateu, unionista, independentista, anarquista, militant o no alineat. Tots constituïm aquesta societat nostre. Treballem per fer-nos un lloc i un futur, d'acord amb els nostres sentiments, creences i desitjos. I ho hem de fer sense por. Cal fer moltes preguntes, de les que encara avui no sabem la resposta.

Dissabte hi hem de ser tots; ja sigui en persona o, si no podem, en el pensament. Però sobretot l'endemà, avui mateix, entre tots hem de construir aquesta societat, canviant, barrejada i mestissa, per aprendre dels altres i ensenyar allò que sabem, si és que estem capacitats i sabem compartir-ho. Sí, han de canviar moltes coses que ja no s'adapten als temps que corren.

Plorem per les víctimes i els ferits i els seus familiars i amics. Acompanyem-los i treballem per a que mai més pugui tornar a passar. Plorem també pels familiars i amics dels terroristes, destrossats doblement pels crims dels seus. Però no només dissabte; des d'ara mateix, per construir una comunitat, una societat, un poble o un estat en el que haguem oblidat les bestieses que ens separaven.

No tinguem por.

Participaciones de loslectores

Másdebates