Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Cap bicicleta sense matrícula

Un grupo de turistas en bici por el barrio Gòtic, en mayo del 2012.

Un grupo de turistas en bici por el barrio Gòtic, en mayo del 2012. / ARCHIVO / DANNY CAMINAL

Crec que cal posar ordre amb el caos circulatori de les bicicletes, i que la guàrdia urbana actuï amb veritable mà dura. No pot ser que els ciclistes facin els que els hi dona la gana, posant-se ells en perill i, el que és més greu, posant-hi a les demés persones.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Sense anar més lluny dimecres, a un quart de deu del vespre, completament fosc, a la plaça de l'Ambulatori de Vic, em vaig emportar un ensurt majúscul. Dues bicicletes, sense llum de cap mena, circulant per un tram de direcció única i travessant el carrer en diagonal i a tota marxa, se'm varen creuar. Em va venir just, menys d'un pam, per no atropellar-ne un d'ells. El cop de fre va ser molt brusc, però per sort efectiu.

Si per dissort l'arribo a atropellar, què hauria passat? A banda del mal que l'hi hagués pogut fer, (mai no m'ho perdonaria, tot i no ser culpa meva), tot i suposant que no hagués estat res massa greu, hauria tingut una enorme quantitat de problemes: assistència obligatòria de l'accidentat, atestat, denúncia, declaracions, proves d'alcoholèmia, comprovació de papers, etcètera.

I tot per què? Per una gent que no respecta cap norma de circulació, que va per on els dona la real gana i que, a més, no porten matrícula, no tenen assegurança ni cap document que acrediti que estan capacitats per circular per la via pública conduint un vehicle, per que una bicicleta, vulguin o no, és un vehicle.

Si no hi ha disposicions que ho regulin, cal crear-les ja, i si hi són i la policia no les aplica, cal reciclar la pròpia policia, però això s'ha d'acabar d'un cop per a sempre per tranquil·litat de tothom.

 Per què les bicletes no porten una placa municipal obligatòria, una matricula? S'ha de poder identificar en tot moment tant les bicicletes com la seva pertinença (el propietari), igual que es fa amb els cotxes, les motos i la resta de vehicles. Tan difícil és? Per quan?

Participaciones de loslectores

Másdebates