Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els vencedors d'una guerra sempre acaben imposant la seva ideologia artística"

Irán lanza misiles sobre Israel

Irán lanza misiles sobre Israel

L’economia és la raó principal de la geopolítica i la guerra (llegim apropiació i control de recursos) influint en àmbits com la geopolítica, les divisions territorials, ideològiques i socioeconòmiques, i també en l’art.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els artistes de l’Alemanya nazi foren identificats amb el feixisme per part dels vencedors, sent esborrats culturalment després de la Segona Guerra Mundial substituint l’art pròpiament europeu per imposicions abstractes (més dures i grises) formant l’anomenat ‘art contemporani’; però la divisió posterior d’Alemanya també significà la divisió artística entre l’Alemanya comunista (de valor simbòlic, barrejant classicisme socialista, estil prussià, estils regionals gòtics i barroc i edificis uniformes prefabricats) i l’Alemanya occidental (més abstracta, avançada d’aquest art contemporani).

I avui, en nom de la 'llibertat', els països de la Unió Europea se subordinen als Estats Units pel que fa a geopolítica, social, economia i també a cultura i les arts, esdevenint uniformitzadores i 'oficials' (incloent-hi l’actual esquerra política 'woke'). Però les divisions territorials separen les línies evolutives en tot (com al regne animal i vegetal); les construccions i obres reflecteixen la influència dels discursos polítics en l’art, i la història de l’art reflecteix la configuració passada, present i futura dels idearis estètics dels bàndols vencedors a les guerres al llarg del temps.

Veurem els propers moviments amb la crisi entre l’Iran i Israel, una altra crisi a l’Orient Mitjà, terra d’oxímorons on s’anomena 'Terra Santa' a un dels punts més calents del planeta, no sols pel que fa a la climatologia, sinó a geopolítica i economia. I recordem les múltiples formes que els dracs adopten actualment en el dia de Sant Jordi, dia del llibre. Els vencedors continuaran imposant la cultura i la història? Veurem.

Participaciones de loslectores

Másdebates