Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Mentre no tinguem un transport públic en condicions, deixem de perjudicar el privat"

Maquinistas convocan en Renfe cuatro jornadas de huelga en marzo.

Maquinistas convocan en Renfe cuatro jornadas de huelga en marzo. / EP

Renfe, l'empresa que convoca més vagues de l'Estat, maltracta el ciutadà. És un maltractament psíquic, físic, energètic, psicològic, personal, vital. Has de tenir temps, paciència, salut i pràcticament dedicar el temps a ells. El més greu és que no té solució a 15 anys vista d'inversió continuada.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

S'haurien de buscar alternatives, separar les línies en diferents operadors i enviar la Renfe allà on es mereix. Només en dos caps de setmana havia decidit anar en transport públic a un concert, a Sant Feliu i a Martorell; tenia previst ser a casa a les onze i les deu de la nit respectivament i vaig arribar a la una de la matinada, al primer, i a les dotze de la nit en el segon cas. Intolerable, dia sí i dia també.

En unes jornades tècniques es parlava sobre la incapacitat d'absorbir només una part del transport privat, per tant, ens menteixen i ens enganyen. No hi ha prou vies ni trens, ni prou autobusos, ni conductors, ni carreteres. Això vol dir que mentrestant no hi hagi serveis adients, s'ha de deixar de perjudicar el transport privat. La gratuïtat empitjora les coses i perjudica el ciutadà. El transport s'ha de pagar, s'ha de lluitar contra l'incivisme i el frau, aberrant en el cas de Renfe, que no fa res, se'ls hauria d'imputar a ells directament tots els diners que no s'ingressen.

Participaciones de loslectores

Másdebates