Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Tornarem a fer visible el dolor de l'endometriosi que tantes i tantes dones patim en silenci"

Entre un 10 y un 15% de las españolas sufre endometriosis

Entre un 10 y un 15% de las españolas sufre endometriosis

Em dic Anna Bassols Duran. Tinc 33 anys. Fa tres anys, un mes com un altre, quan el dolor menstrual es va convertir en totalment insuportable, vaig adonar-me que estava passant alguna cosa. I així va ser: em van diagnosticar endometriosi. Endome què? No tenia ni idea del que m’estaven dient. Vaig 'googlejar'-ho i em van començar a aparèixer articles i notícies on es parlava d’una malaltia ginecològica, de dolor, i de tot un seguit de símptomes que em ressonaven molt: dolor fortíssim durant les menstruacions, dolor pèlvic, fatiga, regles abundants i infertilitat.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En llegir-ho, la meva vida va marcar un abans i un després. Vol dir que pot ser que dificulti aconseguir el meu desig de ser mare? I és que entre el 30 i el 40% de les dones que patim endometriosi podem tenir dificultats per quedar-nos embarassades i, a dia d’avui, puc dir que formo part d’aquest percentatge.

Ja fa més de tres anys que em trobo en un viatge ple d’incerteses, pors i dolor físic i emocional, però també en un viatge de superació i d’esperança on em sento molt acompanyada i on he pogut experimentar molt intensament l’amor incondicional. Vaig adonar-me que som moltíssimes les dones que patim aquest dolor en silenci i això encara em va indignar més. No podia quedar-me de braços creuats. Vaig decidir alçar la veu. I és aquí on som, a punt de celebrar una tercera edició, el 25 de Maig de 2024, d’un festival solidari (@endofest_oficial) a Premià de Dalt, que pretén ser l’altaveu d’una de cada deu dones que patim endometriosi i recaptar fons perquè l’Hospital Clínic de Barcelona pugui seguir investigant.

Perquè no és un problema de poques. Perquè és un problema de totes i tots. Perquè la societat ha de conèixer-ho. Perquè hem de lluitar totes i tots perquè les nostres filles no normalitzin allò que no és normal. Perquè la regla no ha de fer mal.

Participaciones de loslectores

Másdebates